Samla pant i tygpåsar

Ibland kan det kännas svårt att göra en insats för miljön. Miljömärkta produkter kan vara dyra och att handla ekologiska matvaror kan kännas som en övermäktig uppgift när matpriserna ständigt stiger. Det finns faktiskt en hel del du som konsument kan göra för miljön utan att det kostar pengar.

Sortera dina sopor är en uppgift som inte kostar dig en enda krona, men som gör stor skillnad för miljön. Att panta dina pantburkar och flaskor istället för att slänga dem är en insats för miljön som du dessutom tjänar pengar på. Om du samtidigt investerar i ekologiska tygpåsar från medtryck.com slår du två flugor i en smäll. Den billigaste tygpåsen på sajten kostar bara 7.70 och då får du en tygpåse som du kan samla pant i, använda till matvaror när du handlar eller använda som en miljövänlig handväska.

Insatsen för miljön när du pantar dina burkar och flaskor och när du använder tygpåsar består i att materialet panten och påsen är tillverkade av kan återanvändas vilket besparar en mängd utsläpp vid nyproduktion. Material som kan återbrukas blir då inte skräp i skog och mark eller på gatan. Tygpåsen ersätter den skadliga plasten, vilket är snällt mot klimatet när det gäller både produktion och nedskräpning. Plast är ett mycket skadligt ämne för våra sjöar och hav. Det finns med andra ord en hel del du som privatperson kan göra för miljön. Kom håg det när det känns motigt eller meningslöst. Alla små och gemensamma insatser gör skillnad i det stora hela.