Håll koll på din pantning

Om du tycker det är viktigt att återvinna för miljöns skull och för att skapa ett mer hållbart samhälle känner du säkert till att det ibland kan bli ganska intensivt. Du behöver sortera alla burkar, plast och andra material var för sig. Håll koll på vilka som går att returnera för pengar och vilka material som måste lämnas in på återvinningscentral. Här kan det finnas fördelar i att ha ett system hemma så att allt sköts på ett smidigt och effektivt sätt.

Med ett bra skrivbordsunderlägg får du en bra yta på skrivbordet där du kan fylla i din almanacka kring när det är dags att åka till återvinningscentralen eller panta burkar. Här kan du också sortera pantkvitton, samla din pant i tygpåsar och planera in en dag i veckan där du går igenom din sortering. Ett effektivt system underlättar i hanteringen av alla matpaket, konserver och annat som regelbundet behöver rensas ut för att hålla en ren och trevlig miljö hemma.

Organisera återvinningen

Det finns många sätt att organisera och satsa på din återvinning så att den fungerar så effektivt och smidigt som möjligt. Du kan skapa en särskild återvinningshörna på skrivbordet, med ett bra skrivbordsunderlägg. Du kan också reparera saker här, med fokus på återanvändning och återbruk.