Fest med vin från Vinoteket.se och samla pantburkar för miljön

Har man en stor fest med mat, vin och även öl, cider eller läsk, kan man få en hel del pantburkar över efteråt. Då är det viktigt ur miljösynpunkt att samla in de pantburkar som blir lämnade lite här och var på en stor fest. Är man riktigt generös med dryck på burk till sina gäster, kan det bli en hel del pant efteråt. En stor fest är ingen fest utan vin och då kan man beställa hem vin från vinoteket.se där man finner ett stort utbud av olika viner.

Fördelar med vin till dörren och att samla pantburkar

Vill man ha en riktigt stor fest är det roligt att kunna vara generös med drickat till sina gäster både när det kommer till vin men också burkdrycker. Fördelen med att också ha drycker på burk som öl, starkcider eller vanlig cider, Ramlösa och läsk, är att man alltid kan panta efteråt och få en del pengar tillbaka på pant. Då gör man också en mycket god gärning för miljön genom att panta. En studie visar att Sverige har bäst pantsystem för miljön med slutna pantsystem. Det innebär att en burk eller flaska återvinns till en ny burk eller flaska igen. Så att ha burkar på en fest som man sedan samlar in genom pant, innebär ett bra ansvarstagande för en mer hållbar framtid. När det kommer till viner till festen, så kan det vara smart att beställa viner från vintoteket.se där man får flaskorna fraktfritt snabbt hem till dörren. Med smarta tjänster genom vinoteket.se online, får man allt man behöver när det kommer till vin!

Inspiration kring viner man behöver

Går man in på vinoteket.se finner man hundratals viner som röda, vita och mousserande viner samt även roséviner. När man letar vin till festen kan man på vinoteket.se läsa utförliga beskrivningar av druvsorter, vilket land vinet kommer ifrån, samt vad vinet passar till. Då behöver man inte ta sig till butik och fråga om vinerna eftersom allt står utförligt på hemsidan. En annan stor fördel med vin från vinoteket.se, är att man också slipper bära hem tunga flaskor och får mer tid till att istället förbereda en stor fest. När man sedan efter festen ska panta de burkar man har på en stor fest, kan det vara ett smart tips att hänga upp några stora sopsäckar för insamling, eller ställa större kärl för uppsamling av de burkar gästerna använder.

Det är spännande och att gå in på vinoteket.se då man också kan finna många bra artiklar och bloggar om viner! Där kan man även finna ett onlinemagasin att läsa om massor av recept, kulinariska resor och vingårdar. Man kan även finna bra information och tips kring hur man förvarar och lagrar viner. Ska man då ha en stor fest, kan man få mycket inspiration kring vilka viner man ska bjuda på, eller få inspiration kring goda maträtter som man kan ha på borden.